IBAN: NL56RABO0395677858
» Acties
EENMAAL, ANDERMAAL VOOR GAZA.
Jana Henk 168x200cm

De Ontmoeting Ron Blom en Willem van Hest 200x200cm

Motherhood Marion Bloem 200x152cm
Rineke Kop 200x200cm
Neelis Oosterwijk Bijdrage aan een Wolk 200x68

Koop een kunstwerk, steun een ziekenhuis, win een reis.

 Vele tientallen kunstenaars, waaronder bekende namen als Willem van Hest, Marion Bloem, Johan van Konijnenburg, Rineke Kop, Jana Beranová, Harry Schumacher, Cindy Jansen en Henk van Vessem, hebben belangeloos hun werken beschikbaar gesteld en de Kunstuitleen Rotterdam leverde de locatie. Zondagmiddag 16 juni vindt aan de Nieuwe Binnenweg een bijzondere kunstveiling plaats: Eenmaal, andermaal voor Gaza, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Dar Essalam ziekenhuis in Khan Younis.

 Het Dar Essalam ziekenhuis

Khan Younis is een kleine plaats met een groot vluchtelingenkamp in het zuidelijke deel van de Palestijnse Gazastrook. Het Dar Essalam levert medische zorg, maar heeft ook een uitgebreid preventie- en voorlichtingsprogramma. Voor de vele arme en niet-verzekerde patiënten heeft het ziekenhuis een eigen fonds. De opbrengst van de veiling Eenmaal, andermaal voor Gaza is bestemd voor het voorlichtingsprogramma en het Poor Patients Fund. Er bestaan al jarenlange banden tussen het ziekenhuis en Rotterdamse organisaties.

 Eerst kijken, dan bieden

Voor wie wil weten welke kunstwerken geveild gaan worden zijn er twee kijkdagen en geeft de website www.12gaza.nl een uitgebreid overzicht met alle informatie over veiling, kunstenaars en het Dar Essalam ziekenhuis.

De beide open kijkdagen zijn op vrijdag 14 juni van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur en vinden plaats in de Kunstuitleen. De veiling op zondag 16 juni is vanaf 13.00 uur. Het adres Nieuwe Binnenweg 75 in Rotterdam.

 Eerst kopen, dan winnen

Onder de uiteindelijke kopers van de kunstwerken wordt een heel bijzondere prijs verloot: een geheel verzorgde reis naar Gaza onder begeleiding!

 Beeldend kunstenaars en dichters

De Rotterdamse Dichters voor Vrede hebben ondersteunen de veiling op een bijzondere wijze: zij hebben gedichten beschikbaar gesteld voor publiciteit en de website www.12gaza.nl.

 De organisatie

Eenmaal, andermaal voor Gaza is een initiatief van de Stichting Palestina en het samenwerkingsverband Rotterdam voor Gaza, waarin de politieke partijen PvdA, GroenLinks en SP samenwerken met maatschappelijke organisaties als Pauluskerk, SPIOR, ISRAA, Een Ander Joods Geluid, Nederlands Palestina Komitee, El Ettaouhid, Al Awda en Platform Buitenlanders Rijnmond. De veiling is een vervolg op een eerdere vier jaar geleden en manifestaties als Muziek voor Gaza en Woorden voor Gaza.

 Informatie

Website www.12gaza.nl.
Telefonisch: Rob Groenhuijzen, 06 14686769;
of tot 6 juni Benji de Levie, 06 53336863.