IBAN: NL56RABO0395677858
» Agenda
Zondag 24 november 2013

 De filmdag duurt van 12.00 tot ca. 21.30 uur. Er zijn steeds tweevertoningen van één of meerdere films of optredens parallel naast elkaar. Er zijn een aantal

Q&A’s, waarin we met de filmmakers kunnen napraten over hun film. En er zijn twee sprekers, die vertellen over hunorganisatie en die aan de weg timmeren om de situatie in Israël en Palestina kritisch te volgen en ookdaadwerkelijk werken in Gaza.
 Het wordt nog moeilijk kiezen.We hebben zo goed mogelijk kort aangegeven wat je van iedere film kunt verwachten.

Kaartjes kunnen op een latere datum rechtstreeksbij het Filmtheater in Hilversum besteld worden (dus niet bij ons). Als het Filmtheater daar klaar voor is, ontvangen jullie direct bericht van ons, hoe de kaartjes voor de films en het buffet besteld kunnen worden.

 Zorg dat je snel en goed je achterban en vriendenkringinformeert over deze filmdag. Maar nodig vooral ook buurmannen en -vrouwen, collega’s en sportkameraadjes uit, die over deze situatie nog niet geïnformeerd zijn.

 Graag tot ziens op zondag 24 november.

VAKBEWEGING EN BURGERS IN ACTIE TEGEN BEZETTING
Abvakabo FNV organiseert samen met enkele andere organisaties een werkconferentie over de meest geschikte vormen van solidariteit in de geweldloze strijd van het Palestijnse volk en de Palestijnse vakbeweging naar haar vrijheid zonder bezetting door Israël. De conferentie vindt plaats op zaterdag 28 september 2013. 

Waarom deze conferentie?
De situatie van de bezetting en kolonisatie door Israël van Palestina is onveranderd en uitzichtloos. Het bestuur van Abvakabo FNV beraad zich daarom op de mogelijkheden in Nederland om solidariteitswerk te organiseren over geweldloosheid en binnen de grenzen van internationaal recht en mensenrechten. De onverminderde bouw- en kolonisatieactiviteiten van Israël op de Westelijke Jordaanoever nopen ook de internationale gemeenschap tot actie. De organisatie wil met de conferentie zoeken naar meer maatschappelijke steun voor diverse actiemogelijkheden in Nederland.

Voor meer informatie en aanmeldingen: http://www.docp.nl/category/algemeen/

In het kader van onze campagne tegen G4S: "Group 4 Shame: Securing Palestinian Occupation” wil ik je graag uitnodigen voor de volgende actie.

Datum: woensdag 17 april
Tijdstip: 12.00 uur – 13.30 uur.
Locatie: Delft (actielocatie goed bereikbaar vanaf station)

Zoals je wellicht weet is G4S in Palestina onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van nederzettingen, de Apartheidsmuur, checkpoints en gevangenissen waarin zich politieke gevangenen bevinden. Bijgaand ter informatie over de misstanden van G4S in Palestina het rapport van WhoProfits.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de actie, dan kun je mij een bericht sturen. Begin volgende week ontvang je meer info over de actie.

HEEFT U AL DE PETITIE BOYCOT PRODUCTEN UIT ILLEGALE NEDERZETTINGEN ONDERTEKEND? DOE HET NU ONLINE!
http://petities.nl/petitie/boycot-producten-illegale-israelische-nederzettingen
HANDTEKENINGENAKTIE
Doc-P tegen apartheidsproducten uit Israel
of van illegale Zionistische nederzettingen op Palestijns gebied

Datum : zaterdag 9 maart 2013

Plaats : bij Albert Heijn, Vuurplaat 340, Rotterdam (vlakbij station Zuid).

Tijd : 13 - 15 uur


-Apartheidsfruit de winkel uit! Steun palestina!
-Boycot Isra-elische bezetting!

Doe mee voor de goede zaak. Wereldwijd wordt campagne gevoerd : Boycot, Sancties en Desinvesteringen (BDS).
Ook in Nederland, dus ook in Rotterdam. Wees solidair!


Namens Palestinakomitee Rotterdam,
Boycot het Jerusalem Quartet in Rotterdam !
Boycot het Jerusalem Quartet in Rotterdam !
Datum: dinsdagavond 12-2-2013
Actieplek: Theater De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam (vlakbij het NS station)
Actie: 19.00 uur - 20.15 uur

Verzamelen: 18.45 uur, plaats wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden per email bij: BDSNederland15@gmail.com

Culturele Boycot: Jerusalem Quartet in Rotterdam!!!!

De door de Israelische staat betaalde wereldbefaamde violisten van het Jerusalem Quartet maken een Europees-Amerikaanse tournee als "culturele ambassadeurs” van Israel. Israel misbruikt kunstgezelschappen voor haar "Brand Israel Campaign", de propagandacampagne die - zoals Israels Minbuza openlijk toegeeft- Israels besmette imago op het internationale toneel moet ‘witwassen’van het schenden van mensenrechten, het breken van internationale wetten, oorlogsmisdaden en apartheid.

Wat zal het geweldig zijn als de muzikanten van het Jerusalem Quartet in alle steden van hun tournee met krachtige boycotacties ontvangen worden…! Rotterdam is het 2e optreden ( na Hasselt) .We hebben voor Rotterdam een spetterende kortdurende actie voorbereid met boycotkoor, fake-programma’s uitdelen door (nep)vertegenwoordigers van de "Brand Israel Brigade”en nog iets waarover ik nog niets kan zeggen. Of het door kan gaan hangt af van jullie, 20 mensen zijn wel nodig..Kom alsjeblief op dat uurtje en neem al je vrienden en kennissen even mee!


Palestijnse Filmdag
Zondag besteedt Filmtheater Hilversum de hele dag aandacht aan het lot van de Palestijnse bevolking. Met speelfilms, documentaires en gastsprekers wordt op genuanceerde wijze aandacht gevraagd voor de vaak inhumane omstandigheden waarin veel Palestijnen moeten leven. Maar er is ook muziek en 's avonds is er een Palestijns buffet.
Voor het volledige programma: scroll verder naar beneden

ttp://www.filmtheaterhilversum.nl/agenda/3070-palestijnse-filmdag.html
Training: Islamofobie confronteren! Training over Islamofobie en wat je er tegen kunt doen
Palestijnse vrouwen vertellen over geweldloos verzet
PROTESTACTIE BEZOEK NETANYAHU