Noodhulp voor Gaza

16 mei 2021

Voedselpakketten // Noodhulp voor Gaza // Nieuws // 16 mei 2021 // Stichting Israa

Vandaag is Stichting Israa begonnen met het verlenen van noodhulp aan de gezinnen die slachtoffer zijn geworden van de oorlog die nu al een week aanhoudt.

Na 7 dagen onophoudelijke agressie tellen we inmiddels al 1235 gewonden en 192 doden, waarvan 58 kinderen en 34 vrouwen. Naar verwachting zullen deze aantallen alleen maar verder toenomen.

De luchtaanvallen lijken volledig willekeurig, aangezien er al bijna 1.000 woningen verwoest zijn en al ruim 5.000 beschadigd. In sommige huizen waren de bewoners nog aanwezig ten tijde van de aanval. Ambulance- en civiele diensten blijven onophoudelijk doorzoeken naar slachtoffers onder het puin in Gazastad.

Duizenden gezinnen zijn uit hun huizen verdreven als gevolg van de bombardementen, en daarom is er dringend hulp nodig voor noodopvang, eten, drinken en andere levensbehoeften.

Gasflessen // Noodhulp voor Gaza // Nieuws // 16 mei 2021 // Stichting Israa

Verwoeste woning // Noodhulp voor Gaza // Nieuws // 16 mei 2021 // Stichting Israa

Noodhulpverlening

Stichting Israa is vandaag begonnen met noodhulpverlening aan de gezinnen die het hardst getroffen zijn. We verstrekken hulp in de vorm van voedselpakketten, gasflessen, gasfornuizen, matrassen, kussens en dekens en we helpen mensen die hun woning zijn kwijtgeraakt bij het vinden van noodopvang.

Onze mensen ter plaatse werken in zeer zware omstandigheden, omdat de infrastructuur in de stad ook grotendeels verwoest is.

Wilt u bijdragen?

Wilt u ons helpen om het groeiende aantal slachtoffers bij te staan met noodvoorzieningen tijdens deze zware tijd? Doneer dan uw bijdrage via onze noodhulp pagina. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!