Schade aan ziekenhuizen

18 mei 2021

Al-Remal Martyrs Clinic // Nieuws // Stichting Israa

Ziekenhuizen en toegangswegen lijken een bewust doelwit van de Israëlische luchtaanvallen. De medische zorg is ernstig overbelast en het aantal slachtoffers dat medische hulp nodig heeft lijkt vooralsnog alleen maar te groeien.

Israel heeft aanvallen gericht op de omgeving van het Al-Dorra Kinderziekenhuis in de wijk Al-Tuffah, ten Oosten van Gazastad en de Remal Martyrs Clinic. De bombardementen hebben tientallen kinderen en hun moeders verwond. Ze ziekenhuismedewerkers waren doodsbang.

Ernstige gevolgen voor zieke kinderen

De aanvallen hebben ernstige schade toegebracht aan de faciliteiten en apparatuur van het ziekenhuis en hebben ramen doen inslaan in de patiëntenkamers. De zieke kinderen hebben als gevolg een angstige en koude nacht doorgemaakt en vertonen ernstige psychologische problemen als gevolg.

Al-Dorra Kinderziekenhuis Gaza // Nieuws // Stichting Israa

Ledematen en bloed

Al-Shifa Hospital, het grootste ziekenhuis van Gaza, wordt overweldigd door het grote aantal gewonden dat binnenkomt. Het is een afgrijselijke situatie, waar de ledematen van slachtoffers van bombardementen op ziekenhuisbedden worden verzameld. Er is inmiddels een groot gebrek aan capaciteit, medische hulpmiddelen en er wordt gezocht naar vrijwilligers om bloed te doneren voor de vele gewonden die afhankelijk zijn van bloeddonatie.

Toegangswegen

Het is voor de hulpdiensten bijna onmogelijk om de gewonden in het ziekenhuis af te leveren, omdat ook de belangrijke toegangswegen naar het ziekenhuis door Israël zijn gebombardeerd.

Oproep om ziekenhuizen te beschermen

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid heeft Israël geen enkele maatregel ondernomen om schade aan de ziekenhuizen te voorkomen. Het riep alle internationale instanties op om gezondheidsfaciliteiten te beschermen.

Wilt u bijdragen?

Wilt u ons helpen om het groeiende aantal slachtoffers bij te staan met noodvoorzieningen tijdens deze zware tijd? Doneer dan uw bijdrage via onze noodhulp pagina. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!