Vierambachtsstraat 107, 3022 AJ Rotterdam

Waarom Palestina

Stichting ISRAA

null
Uw betrouwbare partner voor uw giften aan Palestina.

Elk land heeft wel eens een oorlog meegemaakt. Toch houdt het in de meeste gevallen op een gegeven moment op en kan zo’n land zichzelf weer opbouwen. Dit is echter niet het geval in Palestina. Het is in 1948 zo’n beetje begonnen en vanaf die tijd is het nooit meer opgehouden en het wordt alleen erger. 

Aan het Palestijns-Israëlische conflict, hangt aan beide zijden verschillende achterliggende gedachten en belangen waardoor het een actuele kwestie is geworden die tot op de dag van vandaag nog steeds niet is opgelost. Vooral de Palestijnse bevolking heeft het ernstig te verduren. Vaak worden zij geïsoleerd en krijgen weinig aandacht van buitenaf. 

De media laten niet eens een fractie zien uit het leven van de Palestijnse bevolking. De Nederlandse bevolking wordt hierdoor geen realistisch beeld gegeven. We zien de chaos op tv, maar de individuen worden niet gezien; Het kind dat zijn ouders op gruwelijke wijze heeft verloren, de moeder die er alleen voor staat met haar kinderen, kinderen die door de situatie geen toekomst meer voor ogen hebben, een puber die niet meer kan slapen door traumatische ervaringen en de bejaarden die niet van hun oude dag kunnen genieten en zo zijn er nog velen voorbeelden. 

Voor veel mensen in Palestina is er geen hoop meer. De meeste leven onder erbarmelijke omstandigheden en kunnen zich de simpelste benodigdheden niet permitteren. De wanhoop is in zicht en de toekomst uitzichtloos. 

Stichting ISRAA heeft het vertrouwen dat wij met onze inzet en uw HULP de pijn en het verdriet kunnen verlichten voor alleenstaande moeders, weeskinderen en opa’s en oma’s…Donatie € -